Otteluraportti: Kiffen haki kauden avausvoiton Klaukkalasta

Kiffenin avasi voittotilinsä Kakkosessa, kun Mustat Hurmurit kaatoivat vieraskentällä NJS:n 1-0. Ainokaisesta vastasi Joona Tukiainen.

1. puoliaika

Kiffen oli ottelun alussa paremmalla jalalla liikenteessä. Keskikentän keskustaan paluun tehnyt kapteeni Severi Murto oli isossa roolissa vastustajan syöttösuuntien peittelyssä sekä oman pelinrakentelun rauhoittelussa. Murron kova työ vapautti myös Muslim Markhiyevin hänelle mieleiseen vapaaseen rooliin kärjen alapuolelle.

Vieraiden ensimmäinen maalipaikka aukeni 11. minuutilla. Markhiyev riisti pallon lyhyen maalipotkun jälkeen, mutta takanurkkaa kohti lähtenyt veto karkasi ohi.

Pari minuuttia myöhemmin Musu oli rakentamassa maalia lähettämällä oikealla laidalla Tejan Deenin vauhtiin. Deenin matala keskitys löysi maalinedustalta Reko Räsäsen, joka malttoi paineen alla ja jätti pallon tyylikkäästi Joona Tukiaiselle. Varma viimeistely taka-alanurkkaan ohi voimattoman NJS-vahti Otso Knuuttilan.

Kiffen ei päästänyt jalkaa kaasulta. Avausjakso jatkoi vieraiden selvässä hallinnassa. Seuraavaa maalipaikkaa saatiin kuitenkin odottaa puolen tunnin tienoille. Vapautuneesti pelannut Markhiyev peippaili rangaistusalueen vasemmalla reunalla ja haki vedollaan etualakulmaa, mutta Knuuttila sai näppinsä väliin.

Niko Tervosta testattiin avausjaksolla pari kertaa lyhyen ajan sisään. Ensin Ahmed Aethe riisti pallon Touko Laakkoselta ja lähetti pallon kohti etunurkkaa, mutta Tervonen torjui kulmaksi. Pari minuuttia myöhemmin Aethe oli luomassa tilannetta. Pomppiva keskityspallo maalin eteen Miro Salmiselle, jonka kurotukseen Tervonen ehti tielle.

Ottelun kannalta ratkaiseva tilanne nähtiin 43. minuutilla. Muslim Markhiyev karkasi NJS-puolustukselta karkuun ja oli asettelemassa vetoa, kun Denis Bäckström tuli selkään ja tuuppasi Kiffen-taiturin maahan suoran punaisen arvoisesti. NJS-vahti Otso Knuuttila aavisti kuitenkin oikein ja torjui näyttävästi Joona Tukiaisen pilkun.

2. puoliaika

Loukkaantumiset selättänyt Severi Murto ei ollut vielä ihan 90 minuutin kunnossa, joten 50. minuutilla Kiffen-valmennus päätti suorittaa ensimmäisen vaihtonsa pistämällä Emil Lehtisen Seven tilalle. Lehtinen oli välittömästi rakentamassa tilannetta oikealla laidalla. Yhteispeli Deenin kanssa toimi, mutta kulmapotkua lähemmäs maalia ei päästy.

Kiffen oli lähellä tuplata johtonsa 55. minuutilla, kun oikean laitapuolustajan tontilta noussut Zacharia Osmanin lähetti tulisen vedon niukasti yli.

Ottelun erotuomaristolla oli suhteellisen salliva linja läpi ottelun, mutta fyysisemmäksi käynyt kamppailu pakotti pillin soimaan. Jatkuvat repimiset ja vauhdin pysäyttämiset johtivat viiteen toisen jakson korttiin; neljä niistä vieraille.

62. minuutilla Muslim Marhkiyev antoi Tejan Deenille maistuvan syötön tyhjään tilaan rangaistusalueen sisälle, mutta Knuuttilan jalkatorjunta piti kotijoukkueen toiveet elossa.

Kiffen suoritti 77. minuutilla tuplavaihdon Milot Kastratin ja Bob Diasonaman korvatessa Tejan Deenin ja Rasmus Ruismäen. Milot ei päässyt montaa kertaa palloon vieraiden varmistellessa johtoasemaansa, mutta juonikas ajanpeluu oli arvokasta.

Ottelun loppuhetket olivat NJS:n näennäistä pyörittelyä, mutta Tervosen vartioimaa maalia ei uhattu tosissaan. Näin ollen Kiffen nappasi elintärkeät kolme pistettä ja siirtyi Kakkosen A-lohkon häntäpäästä 7. sijalle.

Ottelupäivän aamuna avaukseen poissaolon myötä hälytetty Tuomas Saarikko oli valmis komennukseen. 19-vuotias vasen laitapuolustaja pelasi ikäisekseen kypsästi ja hoiti tonttinsa vakuuttavasti.

– Muutamassa tilanteessa tuli ihan hiki.

Tuomas Saarikko.

Vaikka paikkoja oli useampiinkin maaleihin, vaikean alkukauden jälkeen taisteluvoittokin kelpasi Tuomakselle.

– Hyvältä tuntuu. Oli aika taisteluvoitto. Sen mä oon oppinut Kiffenissä, että maalinteko on välillä vaikeeta, Saarikko hymähtää.

Seuraava ottelu

Seuraavaksi Mustat Hurmurit kohtaavat kotikentällään HJK Klubi 04:n tiistaina 23. toukokuuta klo 19. Bolliksen uusitun luonnonnurmen avajaisiksi kaavailtu paikallisottelu joudutaan näillä näkymin pelaamaan vielä viereisellä tekonurmella. Tervetuloa kannustamaan Kiffen voittoon!