PKKU-kotiottelu paketoi runkosarjan

Kiffenin sarjakausi saa runkosarjan osalta päätöksensä lauantaina. Viimeisessä ottelussaan joukkue kohtaa PK Keski-Uusimaan kello 14.00 alkaen Töölön pallokentän tekonurmella (Pallokenttä 1). Matsi alkaa hiljaisella hetkellä Bror-Erik “Brutte” Lindqvistin muistoksi.

Tavoitteena paluu voittokantaan

Lahden Reipas oli viime lauantaina Kiffenille tyly isäntä ja voitti ottelun ansaitusti 3-0. Samalla katkesi Mustien Hurmurien komea 12 ottelun mittainen tappioton putki, ja ero kärkeen venähti kymmeneen pisteeseen. Tuloksen myötä Kiffenin sijoitus runkosarjassa on varmasti neljäs, mikä oikeuttaa pääsyyn yksinkertaiseen nousukarsintasarjaan. Tarkempi otteluohjelma selviää lauantain päätöskierroksen jälkeen.

Lauantaina Kiffeniltä vaaditaan selvää tasonnostoa, mikäli pistepussia aiotaan kasvattaa. Joukkue on valmistautunut otteluun harjoittelemalla pitkin viikkoa Brahenkentällä. Valmennustiimin Atte Wahlstedt kertoo, että treeneissä on ollut parempi meininki kuin pieneen hetkeen.

– PKKU on kova jengi. Reipas-peliin verrattuna meidän on pakko parantaa ihan kaikessa, jos haluamme voittaa. Kävimme sen pelin läpi alkuviikosta. Sen jälkeen olemme treenanneet hyvin. On ollut ihan eri ilme treeneissä tällä viikolla, jos verrataan kahteen edelliseen viikkoon. Toivottavasti viime peli oli hyvä herätyskello meille, Wahlstedt pohtii positiivisia puolia.

Tejan Deen onnistui kauden avauskohtaamisessa Keravalla.

Wahlstedt uskoo, ettei Kiffenillä ole ottelussa hätää, kunhan se hyödyntää potentiaalinsa ja esittää parastaan.

– Voitamme PKKU:n ihan omalla pelillämme, jos vain pääsemme omalle tasollemme. Nyt on pari peliä mennyt vähän ohi. Jo LaPaa vastaan viimeisen puolen tunnin aikana huomasi, että emme ole ihan pelin ytimessä, emmekä pelanneet siten kuin haluamme. Se meni vähän havaijifudikseksi. Sen jälkeen ollaan pelattu välillä ihan ok ja välillä huonosti. Viime peli olikin sitten ehkä kauden paskin esitys. Siitä meidän on pakko nyt vaan parantaa, Wahlstedt toteaa.

Kiffen-kapteeni Severi Murto lähtee päättäväisenä kohti runkosarjan päätöstä.

– Kundien kanssa sovittiin, että viimeisten pelien kaltaisia esityksiä ei enää hurmureilta nähdä. Viimeiset viikot tehdään vielä töitä treeneissä ja peleissä. Näytetään mihin pystytään, kapteeni käskee.

Kauden avauskohtaamisessa Keravan tekonurmella pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. Tejan Deen vei Kiffenin johtoon toisen jakson alussa, mutta kotijoukkueen Samuel Tiainen tasoitti muutamaa minuuttia ennen päätösvihellystä. Murron mukaan heinäkuun toistoa ei nähdä.

– Edellisessä PKKU-pelissä turhauduttiin lähinnä omaan tekemiseen ja kun kaveri lähti rakentamaan torikokouksia, niin lähdettiin niihin mukaan. Keskitytään lauantaina jalkapalloon, niin hyvä tulee.

Kaudeksi 2019 Mustiin Hurmureihin siirtynyt keskikentän dynamo on kokenut Kiffen-kausinaan säilymistaistelun, Olympiastadionilla maalin tekemisen sekä keskikastin väännöt. Kuluneella kaudella on koettu nousutaisteluun lisäksi jalkapallokiertolaisen arkea.

Lauantaina kauden toinen osuma Kiffen-kapteenille?

– Vaikka meitä on siirrelty kauden mittaan eri kentille ja kaupunginosiin sekä siihen päälle kotikentästä tehty parkkipaikka, niin huumori on pysynyt kiitettävänä treeneissä ja peleissä. Siitä iso kiitos tietenkin pelaajille ja taustoille.

Kiffenin kausi jatkuu lauantain jälkeen kolmella nousukarsintasarjan ottelulla. Runkosarjassa saadut pisteet ja maalit seuraavat mukana sellaisenaan ilman muutoksia. Kiffen saa yhden kotiottelun, jossa isännöidään runkosarjan voittanutta joukkuetta. Murto esittää kaksi toivetta jatkosarjalle.

– Toivottavasti ei sada räntää tai pelata missään hallissa.

Kiffeniltä ovat varmasti sivussa pelikieltojaan kärsivät Antti Korhonen ja Peik Koskinen. Joukkueen terveystilanne on kuitenkin säilynyt kohtuullisen hyvänä.

PKKU vankasti keskikastissa

Useimmiten sarjapaikkansa puolesta taistellut PKKU on pelannut kokonaiskuvassa hyvän kauden, minkä ansiosta joukkue sijoittuu lohkossa tukevasti keskikastiin. Rami Hakanpään luotsaama ryhmä taisteli pitkään jopa pääsystä neljän sakkiin. Syksy on ollut kuitenkin karikkoinen, ja viimeisestä kymmenestä ottelusta joukue on kerännyt vain yhdeksän pistettä. Viimeisestä viidestä pelistä on irronnut yksi voitto, kun edellisessä ottelussa sarjan selvä peränpitäjä LaPa kaatui Keravalla 4-0. Keskiuusimaalaisten lopullinen sijoitus on viides tai kuudes.

PKKU:n paras maalintekijä on kymmenen osumaa tehnyt Hugo Toivonen. Hän löytyy lohkon maalipörssin viidenneltä sijalta.

PKKU on ollut Kiffenille perinteisesti hankala vastustaja. Joukkueet ovat kohdanneet sarjaotteluissa kaudesta 2015 lähtien kuudesti. Mustien Hurmurien tämän ajanjakson ainoa voitto punamustista on peräisin kesältä 2017.

Kiffenin ja PKKU:n viimeisimmät kohtaamiset Kakkosessa:

9.5.2017 Kiffen – PKKU 1-2
15.7.2017 PKKU – Kiffen 0-2
17.6.2020 PKKU – Kiffen 1-1
19.6.2021 Kiffen – PKKU 2-4
11.9.2021 PKKU – Kiffen 2-1
9.7.2022 PKKU – Kiffen 1-1

Tervetuloa Bollikselle!

FC Kiffen – PKKU lauantaina 1.10. klo 14.00 Bolliksen tekonurmella (Pallokenttä 1)

Liput: 8 € ja (aikuiset) 5 € (alennusryhmät). Liput myydään portilta.

Ennen ottelua pidetään hiljainen hetki Bror-Erik “Brutte” Lindqvistin muistoksi. Toivomme yleisön saapuvan paikalle hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Kahvio palvelee ottelutapahtuman ajan. Tarjolla muun muassa Kiffen-kahvia, limua, teetä, alkoholitonta olutta, Kiffen-fanituotteita, Chef Sepon makoisia leivonnaisia sekä grillistä tietenkin Wotkinsin makkaroita. Kiffenin kausijulkaisu 2022 myynnissä hintaan 5 € (kausikorttilaisille 2,50 €, VIP-kausikorttilaisille ilmainen).

Maksutapoina korttimaksu, MobilePay tai käteinen.

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu Kisahallin päästä Stadionpolun ja Paavo Nurmen tien kulmauksesta. (katso kuva)